Alman bankasından Türkiye için kritik enflasyon tahmini

Commerzbank, Türkiye’de yarın açıklanacak eylül ayı enflasyon verisine ilişkin beklentilerini paylaştı. Alman bankası, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) yıllık artışın %32,5 seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor.
AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 2,5
Kuruluşun değerlendirmesinde, mevsimsellikten arındırılmış aylık TÜFE’nin %2,5 yükselmesinin öngörüldüğü kaydedildi. Çekirdek enflasyon tarafında ise yıllık %32,1, aylık bazda ise %2,1 artış beklentisi dikkat çekti.
FİYAT BASKILARI GÜÇLÜ SEYREDİYOR
Raporda, ağustos ayında açıklanan %33 yıllık orana kıyasla manşet enflasyonda hafif bir yavaşlama olabileceği ifade edildi. Ancak, fiyat baskılarının yüksek seyrini koruduğu ve enflasyonist risklerin güçlü kaldığı vurgulandı.
YATIRIMCILAR İÇİN MESAJ
Commerzbank, enflasyon verisinin tahminlere paralel gelmesi halinde Türkiye’de sıkı para politikası adımlarının gündemde kalmaya devam edeceğini belirtti. Banka, piyasa aktörlerinin bu süreci yakından izlemesi gerektiğini de hatırlattı.