Pentagon: Ek savunma bütçesi talebimiz 67 milyar dolar

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kongre’den talep edilen ek savunma bütçesinin 67 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu ek bütçenin ordunun olası krizlere karşı hazırlığını sürdürmesi açısından kritik önem taşıdığını belirtti.

350 milyar dolarlık yatırım planı

Parnell, savunma alanına ayrılması öngörülen 350 milyar dolarlık kaynağın ise uzun vadeli yatırımlar kapsamında değerlendirildiğini ifade etti.

Açıklamaya göre söz konusu kaynak; Altın Kubbe (Golden Dome) projesi, kritik maden tedarik zincirlerinin ülkeye geri kazandırılması, mühimmat üretim kapasitesinin artırılması ve askeri personelin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kullanılacak.

Parnell, yatırımların ABD’nin askeri kapasitesini destekleyeceğini ve binlerce yeni istihdam oluşturacağını kaydetti.

80 milyar dolar iddiası gündeme gelmişti

Wall Street Journal, 19 Haziran’da yayımladığı haberinde, Pentagon’un İran ile yaşanan gelişmeler ve diğer harcamalar nedeniyle Kongre’den 80 milyar dolar ek bütçe talep ettiğini ileri sürmüştü.

Pentagon’un son açıklamasıyla birlikte ek bütçe talebinin 67 milyar dolar olduğu resmen duyurulmuş oldu.