Hazine’den Temmuz 2032 vadeli dolar cinsi kira sertifikası ihracı

Hazine, Temmuz 2032 vadeli dolar cinsi kira sertifikası ihracı için uluslararası bankaları yetkilendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2026 yılı dış finansman programı kapsamında gerçekleştirilecek sukuk ihracı için 6 küresel bankayı yetkili kuruluş olarak belirledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Temmuz 2032 vadeli dolar cinsi kira sertifikası ihracı kapsamında Dubai Islamic Bank, Emirates NBD, HSBC, KFH Capital, Mashreq ve Standard Chartered’ı yetkilendirdi.

Dolar cinsi kira sertifikası ihracı başlıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirilecek dolar cinsi kira sertifikası ihracı, Temmuz 2032 vadeyle yatırımcılara sunulacak. İhraç, Türkiye’nin 2026 yılı dış finansman programı kapsamında hayata geçirilecek.

Altı uluslararası banka yetkilendirildi

İhraç sürecinde 6 uluslararası finans kuruluşu görev alacak. Yetkilendirilen bankalar arasında Dubai Islamic Bank, Emirates NBD, HSBC, KFH Capital, Mashreq ve Standard Chartered yer aldı. Söz konusu kuruluşlar, kira sertifikasının uluslararası yatırımcılara sunulması ve satış sürecinin yürütülmesinde görev üstlenecek.

2026 dış finansman programı kapsamında gerçekleştirilecek

Kira sertifikası ihracı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2026 yılı dış finansman stratejisinin bir parçası olarak uluslararası piyasalarda gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye’nin uzun vadeli dış finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesine yönelik süreçte yeni bir adım atılmış oldu.