Tofaş CEO’su Eroldu: Bursa’nın Stellantis’teki rolünü güçlendireceğiz
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, yeni yatırımlarla Bursa Fabrikası’nın Stellantis bünyesindeki rolünü güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Eroldu, Citroen Jumpy ve SpaceTourer ile başlayan üretimin Berlingo ile genişleyeceğini belirterek, yeni yatırımlarla Bursa Fabrikası’nın Stellantis bünyesindeki rolünü güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Citroen CEO’su Xavier Chardon, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’nun ev sahipliğinde Bursa Fabrikası’nı ziyaret etti. Chardon, üretim hatlarında incelemelerde bulunarak fabrikanın mühendislik yetkinlikleri, çok markalı üretim yapısı ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi aldı.
Ziyarette, K9 projesi kapsamındaki araçlar ve üretim süreçleri de incelendi.
Berlingo’nun Bursa’da üretilmesi planlanıyor
Tofaş’ta K0 projesi kapsamında Citroen Jumpy ve SpaceTourer üretiminin başlamasının ardından, Berlingo’nun da kısa süre içinde Bursa’da üretilmesi planlanıyor. Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan Berlingo, Türkiye’de bugüne kadar 150 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı.
Stellantis Türkiye ile entegrasyonun ardından üretim, satış ve pazarlama alanlarında grubun Türkiye’deki merkezlerinden biri hâline gelen Tofaş, Bursa Fabrikası’nda üretimin yanı sıra Ar-Ge ve mühendislik faaliyetleri de yürütüyor.
Türkiye, Citroen’in ikinci büyük pazarı
Chardon, Türkiye’nin 2025’te Citroen’in dünyadaki ikinci büyük pazarı konumuna ulaştığını, markanın 2026’nın ilk sekiz ayında ise yüzde 5,2’lik rekor pazar payını koruduğunu belirtti. Bu sonuçları güçlü ekiplerin başarısının bir göstergesi olarak değerlendirdi.
Eroldu ise Türkiye’nin Citroen açısından güçlü pazar konumunun yeni üretim projeleriyle desteklenmesini önemsediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Çok markalı üretim yapımız, ihracat gücümüz, mühendislik kabiliyetimiz ve yeni yatırımlarımızla Bursa’nın Stellantis dünyasındaki rolünü daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.”
