Ankara’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
Başkentte yarın gerçekleştirilecek Bilkent Yol Koşusu nedeniyle Ankara’da bazı ana arter ve bağlantı yollarında geçici trafik düzenlemesine gidilecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.
YARIN SABAH TRAFİK AKIŞI DEĞİŞECEK
Emniyet birimlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, yarın saat 08.30’dan itibaren ihtiyaç duyulması halinde belirlenen noktalarda araç geçişi geçici olarak durdurulacak. Trafik yoğunluğuna göre kapanış saatlerinde değişiklik yapılabileceği belirtildi.
Yetkililer, yarış organizasyonu boyunca hem sporcuların güvenliği hem de trafik akışının kontrollü sağlanması amacıyla ekiplerin sahada görev yapacağını bildirdi.
BİLKENT VE ÇEVRESİNDE ŞERİT KAPATMALARI OLACAK
Bu kapsamda Bilkent Bulvarı üzerinde, Bilkent Bulvarı Kavşağı ile İhsan Doğramacı Bulvarı yönünde Bilkent istikametine giden yolun sağdaki iki şeridi araç trafiğine kapatılacak.
Bilkent bölgesine gitmeyi planlayan sürücülerin özellikle sabah saatlerinde alternatif yolları tercih etmesi istendi.
BAZI YOLLAR ÇİFT YÖNLÜ OLARAK KAPANACAK
İhsan Doğramacı Bulvarı Kavşağı ile 1597. Cadde üzerinde, Doğramacızade Ali Paşa Camisi ile RTÜK binası önüne kadar uzanan bölümün çift yönlü olarak ulaşıma kapatılacağı açıklandı.
Şehit Jandarma Asteğmen Mustafa Tayyar Can Caddesi’nde ise Bilkent Bulvarı 2 Kavşağı ile Bilkent Bulvarı Kavşağı arasındaki şehir merkezi yönü araç geçişine kapalı olacak.
1597. Cadde ile bu caddeye bağlanan tüm sokak ve caddelerin tamamı çift yönlü şekilde trafiğe kapatılacak.
SÜRÜCÜLERE UYARI GELDİ
Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmelerini, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye etti. Yol kapanışlarının yarışın tamamlanmasının ardından kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.
