Bakan Kurum'dan 2B açıklaması: Tapusu olmayan milyonlarca eve tapu verilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 178. kuruluş yıl dönümü programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 5 milyon vatandaşın tapu sorunlarının çözüleceğini duyurdu. Bakan Kurum, konuşmasında vasfını yitirmiş alanlarla ilgili tespit çalışmalarının tamamlanacağını ve bu bölgelerde tapu sorunlarının çözüme kavuşturulacağını ifade etti. "Mülkiyet hakları konusunda vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için gerekli adımları atıyoruz. Bu süreç sonunda 5 milyon vatandaşımız tapularına kavuşacak," dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehirlerin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum'un verdiği bilgilere göre, üç boyutlu şehir modeli projesi hayata geçirildi. Bu projeyle, vatandaşları rahatsız eden manipülasyonların önüne geçilecek ve şehirlerin daha güvenli hale gelmesi sağlanacak. Yeni sistem sayesinde evlerin maliyet bilgileri de şeffaf bir şekilde görülebilecek.
İSTANBUL'UN DEPREM RİSKİ DİJİTAL TAKİPTE
İstanbul'un, deprem riskinin en yüksek olduğu şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, değer haritalarının kentsel dönüşüm politikalarıyla entegre edileceğini belirtti. Özellikle İstanbul'un en riskli bölgelerindeki yapıların dijital olarak izleneceğini ve bu veriler doğrultusunda adımlar atılacağını ifade etti. Bakanlık, 2027'nin ortasına kadar tüm Türkiye'de aynı dijital altyapıyı hayata geçirmeyi hedefliyor.
TAPU SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR
Bakan Kurum, tapu sorunlarının çözümü için de önemli adımlar atılacağını duyurdu. Orman vasfını yitirmiş tüm alanlarda tespit çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Kurum, bu alanların kullanıcılarının süratle belirleneceğini ve tapu bekleyen vatandaşlara haklarının teslim edileceğini açıkladı. Bu kapsamda, 5 milyon vatandaşın tapularına kavuşacağı müjdesini verdi.
DEPREM DÖNÜŞÜMÜ İÇİN KARARLILIK
İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan deprem dönüşümünün 39 ilçede eş zamanlı olarak yürütüleceğini vurgulayan Bakan Kurum, bakanlık kapılarının bu konuda tüm vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Seçim meydanlarında verilen sözlerin tutulacağını ifade eden Kurum, gerekli talimatların verildiğini de sözlerine ekledi.