ECB üyesi Wunsch’tan faiz artışı sinyali: Temmuz ayı masada

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Pierre Wunsch, enflasyon baskılarının enerji fiyatlarının ötesine yayıldığına dair yeni işaretler görülmesi halinde ECB’nin temmuz ayında yeniden faiz artırabileceğini söyledi.

Reuters’a konuşan Wunsch, ECB’nin geçen hafta yaklaşık üç yıl aradan sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ABD ile İran arasında varılan geçici anlaşmanın ardından petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün enerji kaynaklı enflasyon risklerini azalttığını belirtti.

Buna karşın hizmet sektöründeki fiyat baskılarının sürdüğüne dikkat çeken Wunsch, euro bölgesinde hizmet enflasyonunun mayısta yüzde 3,0’tan yüzde 3,5’e yükseldiğini anımsattı.

Wunsch, “Hizmet enflasyonunda çok da iyi olmayan bir veri gördük. Eğer bunun devam ettiğini görürsek, temkinli olmak adına 25 baz puanlık ilave bir faiz artışı yapmak isteyebilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

ECB yetkilisi, enflasyon dinamiklerinde daha sonra belirgin bir zayıflama görülmesi halinde faiz indirimlerinin yeniden gündeme gelebileceğini de ifade etti.