Goldman Sachs, Efor Yatırım’da yüzde 8,03 pay sahibi oldu
Goldman Sachs International, Borsa İstanbul’da işlem gören Efor Yatırım Sanayi Ticaret AŞ’nin (EFOR) sermayesinde 175 milyon adet payla yer almaya başladı. Söz konusu paylar şirket sermayesinin yüzde 8,03’üne karşılık geliyor.
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine yansıyan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamalarla duyurulan işlemin karşı tarafında, EFOR’un hakim ortaklık yapısında bulunan Efor Capital Teknoloji Yatırımları AŞ yer aldı.
İşleme alım opsiyonu yayılma modeli eşlik etti
Taraflar arasındaki işlem, klasik bir blok pay satışından farklı olarak yapılandırıldı. Pay satışına uluslararası finans piyasalarında “call spread” olarak bilinen alım opsiyonu yayılma işlemi eşlik etti.
Bu yapı kapsamında Efor Capital’in işlemden kaynaklanan risklerini yönetmesi ve vade sonunda payları geri satın alma imkanını koruması amaçlandı.
KAP açıklamasında işlemin, Efor Holding ve EFOR’un finansal kapasitesi ile mali esnekliğini artırmak ve grubun sürdürülebilirlik ve büyüme stratejisini desteklemek amacıyla yapılandırıldığı belirtildi.
