Hazine yarın 1 ihale ve 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 8 Haziran Pazartesi günü iç borçlanma programı kapsamında 1 ihale ve 2 doğrudan satış işlemi gerçekleştirecek. Hazine’nin hangi araçlarla, ne zaman ve nasıl borçlanacağına ilişkin takvimde, dolar cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası satışlarının yanı sıra TÜFE’ye endeksli tahvil ihracı da yer aldı.

Dolar cinsi borçlanma araçları yatırımcıya sunulacak

Program kapsamında, 1 yıl (364 gün) vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli dolar cinsi devlet tahvili doğrudan satış yöntemiyle yatırımcılara sunulacak. Aynı gün, 1 yıl vadeli ve 6 ayda bir kira getirisi sağlayan dolar cinsi kira sertifikasının da doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Tüfe’ye endeksli tahvil yeniden ihraç edilecek

Hazine ayrıca, 4 yıl (1.428 gün) vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvilini yeniden ihraç ederek yatırımcı talebini test edecek. Söz konusu ihraçların, iç borç çevirme stratejisi kapsamında finansman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Piyasa etkisi ne olabilir?

Yarın gerçekleştirilecek ihale ve doğrudan satışların sonuçları, yatırımcı talebi ile enflasyon beklentilerine ilişkin önemli sinyaller verecek. Özellikle TÜFE’ye endeksli tahvile gelecek talep, piyasanın enflasyon görünümüne ilişkin algısını yansıtması açısından yakından izlenecek.