İsrail, Güney Lübnan’daki asker sayısını azaltmaya başladı

İsrail ordusunun, Güney Lübnan’daki asker sayısını azaltma sürecini başlattığı bildirildi.

İsrail’in resmi radyo ve televizyon kuruluşunun haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İsrail’den Güney Lübnan’da kısmi çekilme talebinde bulunmasının ardından bölgedeki askeri varlığın azaltılmasına yönelik adımlar atılmaya başlandı.

Haberde, İsrail ordusunun sabah saat 06.00 itibarıyla ön cephe bölgelerinde uygulanan bazı kısıtlamaları kaldıracağı belirtildi.

Trump yönetiminin ayrıca Lübnan içinde oluşturulan ve güvenlik hattı olarak tanımlanan “sarı hat” derinliğinin azaltılmasını hedeflediği aktarıldı.

Söz konusu gelişme, İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimin düşürülmesine yönelik diplomatik çabaların hız kazandığı bir dönemde geldi. İsrail tarafı asker azaltımının kapsamına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşmazken, sürecin aşamalı şekilde yürütülmesinin planlandığı ifade edildi.