Onaylanan 5 halka arzda beklenen büyüklük 12,2 milyar TL’yi aştı
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) haftalık bülteninde onay verdiği 5 şirketin halka arzıyla yatırımcılara toplam 469 milyon adet pay sunulacak. Halka arzlarda şirketler sermaye artırımı yoluyla yeni kaynak sağlarken, bazı ortaklar da mevcut paylarının bir bölümünü satışa çıkaracak.
SPK bültenine göre, halka arz fiyatları üzerinden hesaplandığında yatırımcılara sunulacak payların toplam değeri yaklaşık 12,2 milyar TL seviyesinde bulunuyor.
373,5 milyon pay sermaye artırımıyla ihraç edilecek
Onaylanan halka arzlar kapsamında şirketler toplam 373,5 milyon adet yeni pay ihraç ederek sermayelerini artıracak. Buna ek olarak mevcut ortaklar da toplam 95,5 milyon adet pay satışı gerçekleştirecek.
Böylece halka arzlarda yatırımcılara sunulacak toplam pay adedi yaklaşık 469 milyon olacak.
En büyük halka arz Ekim Turizm’den
Onaylanan halka arzlar içinde en yüksek büyüklük yaklaşık 4,9 milyar TL ile Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ‘ye ait. Şirket, sermayesini 700 milyon TL’den 832 milyon TL’ye çıkarırken, 132 milyon adet yeni pay ihraç edecek. Ayrıca mevcut ortaklar 30 milyon adet pay satışı gerçekleştirecek. Halka arz fiyatı 30,26 TL olarak belirlendi.
Yaklaşık 3,6 milyar TL büyüklüğündeki halka arzla Orzaks İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret AŞ, sermayesini 307 milyon TL’den 338,5 milyon TL’ye yükseltecek. Halka arz kapsamında 31,5 milyon adet yeni pay ihraç edilirken, mevcut ortaklar da 21 milyon adet pay satacak. Halka arz fiyatı 69,00 TL olacak.
Soho Giyim ve Enerji AŞ, sermayesini 206,8 milyon TL’den 306,8 milyon TL’ye çıkaracak. Halka arzın tamamı 100 milyon adet yeni payın sermaye artırımı yoluyla satışından oluşacak. Halka arz fiyatı 15,00 TL olarak açıklandı.
İsvea Seramik ve Banyo Ürünleri Sanayi AŞ ise sermayesini 220 milyon TL’den 280 milyon TL’ye yükseltecek. Şirket 60 milyon adet yeni pay ihraç ederken, mevcut ortaklar da 7 milyon adet pay satışı gerçekleştirecek. Halka arz fiyatı 20,90 TL olarak belirlendi.
Golda Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ de sermayesini 200 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkaracak. Şirket 50 milyon adet yeni pay ihraç ederken, mevcut ortaklar 37,5 milyon adet pay satacak. Halka arz fiyatı 9,20 TL olarak açıklandı.
