Venezuela depremi can kaybını 920’ye çıkardı

Venezuela’da peş peşe meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki depremlerin ardından bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Resmi verilere göre 920 kişi yaşamını yitirirken, 3 bin 360 kişi yaralandı. En ağır yıkımın yaşandığı La Guaira başta olmak üzere çok sayıda bölgede enkaz altında kalanlara ulaşmak için uluslararası ekiplerin desteğiyle arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Venezuela depreminde can kaybı arttı

Venezuela hükümeti, iki büyük depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısının 920’ye yükseldiğini, 3 bin 360 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yetkililer, en az 172 kişinin hâlâ enkaz altında olduğu değerlendirmesinde bulunurken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Başkent Caracas ile ülkenin kuzeyindeki birçok yerleşim yerinde onlarca bina yıkılırken, sağlık altyapısında oluşan hasar nedeniyle yaralılar geçici sahra hastanelerinde tedavi ediliyor.

La Guaira en ağır yıkımı yaşadı

Depremlerden en fazla etkilenen bölge La Guaira oldu. Bölge, Venezuela’nın en önemli limanlarından biri ile Simón Bolívar Uluslararası Havalimanı’na ev sahipliği yapıyor.

Yetkililer, yalnızca La Guaira’da şimdiye kadar 243 kişinin sağ olarak enkazdan çıkarıldığını bildirirken, çok sayıda kayıp için umutlu bekleyiş devam ediyor.

Uluslararası ekipler bölgede görev yapıyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yaklaşık 2 bin uluslararası arama kurtarma görevlisinin afet bölgesinde çalışmalar yürüttüğünü duyurdu. Kurtarma ekipleri, depremin ardından kritik kabul edilen ilk 72 saatlik süreçte enkaz altında yaşam belirtisi bulunan kişilere ulaşmak için zamana karşı yarışıyor.

Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodríguez, ilk depremlerin ardından şimdiye kadar 214 artçı sarsıntının kaydedildiğini açıkladı.