Volkswagen satış beklentisini düşürdü: Çin pazarı baskıyı artırdı

Volkswagen, Çin pazarındaki satışların zayıflaması nedeniyle 2026 yılı gelir beklentisini aşağı yönlü revize etti. Şirket, daha önce en kötü senaryoda yatay öngördüğü yıllık gelir beklentisini yüzde 3’e kadar düşüş yaşanabileceği yönünde güncelledi.

Volkswagen gelir beklentisini düşürdü

Alman otomotiv üreticisi, Çin’de yerel markaların özellikle elektrikli araç segmentinde pazar payını artırmasının satışlar üzerinde baskı oluşturduğunu bildirdi. Şirket, bu gelişmenin yıl sonu finansal beklentilerinde değişikliğe gidilmesine neden olduğunu açıkladı.

Çin pazarı dönüşümü zorlaştırıyor

Açıklanan yeni tahminler, Üst Yönetici Oliver Blume’un Volkswagen’i daha verimli ve rekabetçi hale getirmeyi hedefleyen dönüşüm planının Çin’deki zayıf talep nedeniyle daha büyük baskıyla karşı karşıya kaldığını ortaya koydu.

Volkswagen, son yıllarda yaşanan yazılım gecikmeleri, artan maliyetler ve düşen kârlılık nedeniyle yeniden yapılanma sürecini hızlandırmayı hedefliyor.