Türk Telekom’da üst düzey ayrılıklar ve yeni atamalar

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Türk Telekom, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle yönetim kadrosunda kapsamlı görev değişikliklerine gittiğini duyurdu. Şirketin organizasyon yapısını güçlendirmeyi amaçlayan düzenleme kapsamında hem ayrılıklar hem de yeni görevlendirmeler gerçekleşti.

KURUMSAL SATIŞTA GEÇİCİ GÖREVLENDİRME

Yapılan açıklamaya göre Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser görevinden ayrıldı. Yeni atama tamamlanana kadar ilgili birimin sorumluluğu doğrudan üst yönetim tarafından yürütülecek.

CEO Ebubekir Şahin, yeni bir isim belirlenene kadar Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten üstlenecek.

Bu adımın, özellikle büyük ölçekli müşteri ilişkileri ve kamu projelerinde sürekliliği sağlamak amacıyla alındığı değerlendiriliyor.

İÇ DENETİM BİRİMİNDE GEÇİŞ SÜRECİ

Şirketin İç Denetim Başkanı Mustafa Çavuşoğlu da görevinden ayrılan isimler arasında yer aldı. Denetim mekanizmasının kesintiye uğramaması adına geçici görevlendirme yapıldı.

Kurumsal Risk Başkanı Serdar Toraman, yeni atama gerçekleşinceye kadar İç Denetim Başkanlığı görevini vekaleten yürütecek.

Uzmanlara göre bu tercih, risk yönetimi ile denetim fonksiyonlarının koordineli ilerlemesini hedefleyen bir geçiş modeli olarak öne çıkıyor.

BİREYSEL SATIŞTA YENİ DÖNEM

Şirketin Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Osman Çolak’ın görevden ayrılmasıyla birlikte bu alanda kalıcı atama gerçekleştirildi.

Hakan Ahmet Deniz, Türk Telekom Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Yeni dönemde bireysel müşteri hizmetleri, kampanya stratejileri ve dijital satış kanallarının güçlendirilmesinin öncelikli başlıklar arasında olması bekleniyor.

HUKUK VE REGÜLASYON TARAFI GÜÇLENDİRİLDİ

Yönetim yapılanmasındaki değişiklikler yalnızca satış tarafıyla sınırlı kalmadı. Şirket, hukuki ve düzenleyici süreçleri daha etkin yönetebilmek adına yeni bir atama daha gerçekleştirdi.

Dr. Mücahit Aydın, Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Bu atamanın, özellikle sektör düzenlemeleri ve rekabet süreçleri açısından kurumsal uyumu artırmaya yönelik olduğu ifade ediliyor.