Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türkiye ile AB arasındaki entegrasyonun korunması için çalışıyoruz
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel ziyareti kapsamında Uluslararası Ticaret Odası (ICC) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) tarafından düzenlenen “Revitalizing the Multilateral Trading System” başlıklı Yüksek Düzeyli Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.
Bolat, toplantıda küresel ticaretin içinden geçtiği ekonomik ve jeopolitik zorluklar ortamında korumacılık eğilimlerine ve belirsizliklere karşı kurallara dayalı çok taraflı ticaret sisteminin konumunu ve Türkiye’nin bu meseleye ilişkin perspektifini aktardığını ifade etti.
Bakan, mevcut zorluklar karşısında günümüzün gerekliliklerini yansıtacak ve daha adil bir küresel ticaret ortamı oluşturacak biçimde çok taraflı ticaret sisteminin kurallarının ve Dünya Ticaret Örgütü’nün köklü bir reformdan geçirilmesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.
Bolat, dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamına da değinerek AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği’nin, geçtiğimiz 30 yılda olduğu gibi bugün de ikili ticarette karşılıklı öngörülebilirlik sağlamaya devam ettiğini vurguladı. Hem Dünya Ticaret Örgütü’nün reformu hem de Türkiye ile AB arasındaki entegrasyonun korunması ve geliştirilmesi için tüm ortaklarla çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
