Emlak Katılım üç şirketin pay devri için Rekabet Kurumu’na başvurdu
Türkiye Emlak Katılım Bankası, Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., Birevim Tasarruf Finansman A.Ş. ve İktisat Katılım Bankası A.Ş. paylarının devrine yönelik süreçte Rekabet Kurumu’na izin başvurusu yaptı.
Banka, söz konusu pay devirleri kapsamında gerekli rekabet izni için 30 Eylül 2026 tarihinde başvuruda bulundu.
Pay devri sürecinde Rekabet Kurumu aşamasına geçildi
Emlak Katılım’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, daha önce 17 Eylül 2026 ve 25 Eylül 2026 tarihlerinde kamuoyuna duyurulan işlemlere atıfta bulunuldu.
Buna göre Katılımevim, Birevim ve İktisat Katılım Bankası paylarının Emlak Katılım’a devrine ilişkin süreç devam ediyor.
Diğer izin ve onay süreçleri sürüyor
Rekabet Kurumu’na yapılan başvuru, pay devri işlemleri için yürütülen izin sürecinin bir parçasını oluşturuyor.
Emlak Katılım, işlemlere ilişkin diğer izin ve onay süreçlerinin de devam ettiğini bildirdi.
Şirketlerin paylarının devrine ilişkin süreç, gerekli kurum izinlerinin tamamlanmasının ardından ilerleyecek.
