TPAO’nun Edirne ve Kırklareli ruhsat süresi 2028’e uzatıldı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Edirne ve Kırklareli’nde yürüttüğü petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin ruhsat süresi uzatıldı. Karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete’de yayımlandı.
TPAO’nun 14 bin 507 hektarlık kara sahasını kapsayan arama ruhsatının süresi 7 Ağustos 2028 tarihine kadar uzatıldı.
Arama ruhsatı süresi neden uzatıldı
Karara göre uzatma işlemi, bölgede tespit edilen doğal gaz keşfinin ticari açıdan değerlendirilmesi ve saha geliştirme çalışmalarının sürdürülebilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
Ayrıca bölgenin hidrokarbon potansiyelinin daha ayrıntılı incelenerek enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.
Edirne ve Kırklareli’nde enerji çalışmaları sürecek
Ruhsat süresinin uzatılmasıyla birlikte TPAO, Edirne ve Kırklareli sınırları içerisindeki arama ve geliştirme faaliyetlerine devam edecek. Böylece keşif yapılan sahalarda yeni çalışmalar için ek süre sağlanmış oldu.
