Meloni Erdoğan’ın tavsiyesinden 8 ay sonra sigarayı bıraktı
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, sigarayı bıraktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim 2025’te Mısır’daki Gazze Zirvesi sırasında yaptığı “Sigarayı bıraktırmam lazım” çıkışının ardından gelen bu gelişme, G7 Zirvesi’nde liderler arasındaki sohbet sırasında ortaya çıktı.
Erdoğan’ın sigara tavsiyesi yeniden gündeme geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim 2025’te düzenlenen Gazze Zirvesi kapsamında Meloni ile gerçekleştirdiği görüşmede sigara kullanımına ilişkin uyarıda bulunmuştu. O anlarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un esprili bir dille bunun zor olduğunu ifade ettiği görüntüler kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.
Meloni sigarayı geçen ay bıraktığını açıkladı
Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G7 Zirvesi’nde liderler arasındaki sohbet sırasında Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in sigaraya ilişkin göndermesi üzerine Meloni, “Bıraktım” yanıtını verdi. İtalya Başbakanı, sigarayı yaklaşık 1 ay önce bıraktığını belirtti.
Meloni’nin açıklaması liderlerden tebrik aldı
Meloni’nin sigarayı bıraktığını açıklamasının ardından Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa kendisini tebrik etti. Costa da sohbet sırasında sigarayı 2005 yılında bıraktığını ifade etti.
Daha önce verdiği röportajlarda sigarayı bırakmanın kendisi için oldukça zor olduğunu dile getiren Meloni’nin, Erdoğan’ın tavsiyesinden yaklaşık 8 ay sonra bu kararı alması dikkat çekti.
