Milli sporcu yerleştirme başvuruları başladı: Son gün 24 Ağustos

Milli sporcu yerleştirme başvuruları 2026-YKS kapsamında başladı. ÖSYM, yükseköğretim programlarına yönelik başvuru takvimini açıkladı. Adaylar işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek.

Milli sporcular için başlayan yerleştirme başvuruları 24 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

Adaylara en fazla 8 tercih hakkı verilecek. Ayrıca başvuru süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

Milli sporcu yerleştirme başvuruları başladı

ÖSYM, 2026-YKS kapsamında milli sporculara yönelik yerleştirme sürecini başlattı. Uygulama, YKS Kılavuzu’nun 7.5’inci maddesi kapsamında yürütülecek.

Yerleştirme işlemi spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adayları kapsıyor. Adaylar spor alanlarındaki yükseköğretim programları için tercih yapabilecek.

Bununla birlikte, yerleştirmelerde kılavuzda belirtilen başvuru şartları dikkate alınacak.

Milli sporcu başvurularında son tarih 24 Ağustos

Başvurular 17 Ağustos itibarıyla alınmaya başladı. Süreç 24 Ağustos saat 23.59’a kadar devam edecek.

Dolayısıyla adayların tercihlerini belirtilen süre içerisinde tamamlaması gerekiyor.

Ayrıca tercih değişiklikleri de aynı tarihler arasında yapılabilecek. Sürenin tamamlanmasının ardından yeni tercih veya değişiklik alınmayacak.

Milli sporcu tercihleri elektronik ortamda yapılacak

ÖSYM, tercih işlemlerini yalnızca elektronik ortamda kabul edecek. Bu nedenle posta yoluyla gönderilen listeler işleme alınmayacak.

Aynı şekilde ÖSYM’ye elden teslim edilen tercih listeleri de geçerli sayılmayacak.

Başvurusu kabul edilen adaylar tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapacak. Sisteme T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılacak.

Böylece bütün tercih işlemleri aday tarafından bireysel olarak tamamlanacak.

Milli sporcular en fazla 8 tercih yapabilecek

Yerleştirme sürecinde adaylara tercih sınırı uygulanacak. Buna göre, her aday en fazla 8 yükseköğretim programını tercih edebilecek.

Bunun yanında, adaylar başvuru süresi devam ederken tercihlerini değiştirebilecek.

Ancak değişikliklerin 24 Ağustos saat 23.59’dan önce tamamlanması gerekecek.

Adaylar milli sporcu yerleştirmeleri kapsamında en fazla 8 tercih yapabilecek.

Tercih edilebilecek üniversite programları ÖSYM’de yayımlandı

Adaylar tercih sürecine ilişkin ayrıntılara ÖSYM üzerinden ulaşabilecek.

Tercih edilebilecek yükseköğretim programları da kurumun internet sitesinde yer alacak. Ayrıca programların özel koşulları adayların erişimine sunulacak.

Başvuru ve tercih işlemleri ise ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.