Beşiktaş Alanyaspor’u 3 golle geçti, Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi

Beşiktaş JK, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde sahasında Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Tüpraş Stadı’nda oynanan mücadelede siyah-beyazlı ekip, etkili oyunuyla taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Bu sonuçla Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda son 4 takım arasına kalırken yarı finalde TÜMOSAN Konyaspor’un rakibi oldu.

İLK YARIDA TOURE PERDESİ AÇTI

Karşılaşmaya tempolu başlayan Beşiktaş, rakip yarı alanda baskısını erken dakikalarda hissettirdi. Siyah-beyazlı ekip, 17. dakikada Toure’nin kaydettiği golle öne geçerek soyunma odasına avantajlı gitti.

Beşiktaş savunması ise ilk bölümde rakibine önemli fırsat vermedi ve oyunun kontrolünü elinde tuttu.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

Alanyaspor ikinci yarıda dengeyi kurmaya çalışsa da Beşiktaş oyunun temposunu bırakmadı. 79. dakikada konuk ekip Fatih Aksoy ile önemli bir fırsat yakaladı ancak savunma son anda araya girdi.

  1. dakikada Rashica’nın içeri çevirdiği topa Lima kritik müdahale yaparak mutlak golü önledi. Ancak baskısını sürdüren Beşiktaş, kısa süre sonra sonuca gitti.

83. dakikada rakip savunmanın hatasını iyi değerlendiren Oh, topu boş ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.

ORKUN KÖKÇÜ NOKTAYI KOYDU

Golden sonra moral üstünlüğünü tamamen ele geçiren Beşiktaş, sadece iki dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı. Sağ kanattan Rashica’nın yaptığı ortaya iyi yükselen Orkun Kökçü, kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

85. dakikada gelen bu golle skor 3-0’a taşındı ve maçın fişi çekildi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı. Siyah-beyazlılar sahadan farklı galibiyetle ayrılarak kupada yarı final biletini aldı.

SIRADAKİ RAKİP KONYASPOR

Beşiktaş, yarı final turunda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, bu turu da geçerek finale yükselmeyi hedefliyor.