ABD’de askeri helikopter ile uçak çarpıştı! En az 19 kişi öldü…

ABD’nin başkenti Washington’daki Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında, piste yaklaşan bir yolcu uçağı Black Hawk model askeri helikopterle çarpıştı. American Airlines uçağında 64 kişinin olduğu, askeri helikopterde ise 3 askeri personelin bulunduğu açıklandı. ABD basını ilk belirlemelere göre 19 kişinin cansız bedeni çıkarıldığını duyurdu.

ABD’nin başkenti Washington’daki Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazada, American Airlines’a ait Bombardier CRJ700 model yolcu uçağı ile Sikorsky H-60 tipi askeri helikopter havada çarpıştı.

Kaza öncesinde, kule ile askeri helikopter arasında şu konuşma geçti:

Kule: PAT 2-5 CRJ görüş alanınızda mı?”

Kule: PAT 2-5 CRJ’nin arkasından geçiyor.

Bu konuşmanın ardından kaza meydana geldi ve alana yaklaşan uçaklar patlamayı rapor etti.

NEHİRDEN 18 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Çarpışma sonucunda yolcu uçağı Potomac Nehri’ne düştü. Uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebat bulunurken, helikopterde 3 askeri personel olduğu bildirildi. CBS Televizyonu, nehirden 19 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını duyurdu.

Kaza öncesinde kule ile askeri helikopter arasında yapılan konuşmalarda, helikoptere sivil uçak hakkında uyarı yapıldığı ancak çarpışmanın yine de engellenemediği belirtiliyor.. Olay sonrası Ronald Reagan Havalimanı cuma gününe kadar uçuşlara kapatıldı.

UÇAKTA 64 KİŞİ VARDI

American Airlines’a ait bölgesel uçuşlarda kullanılan yolcu uçağında 60 yolcu, 4 mürettebatın olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili olarak Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, eski Başkan Donald Trump’ın bilgilendirildiği belirtildi. ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ve Savunma Bakanı Pete Hegseth, kazayı yakından takip ettiklerini ve mağdurlar için dua ettiklerini ifade etti. Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi ise olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.