Libya’da petrol üretimi 1,49 milyon varile yükseldi
Libya’da günlük ham petrol üretimi yaklaşık 1,49 milyon varile ulaşarak 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Böylece ülke, günlük 1,5 milyon varillik üretim hedefine bir adım daha yaklaştı.
Libya petrol üretiminde 13 yılın rekoru
Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mesud Süleyman, yaptığı açıklamada ham petrol ve doğal gaz kondensatı üretiminin günlük yaklaşık 1,49 milyon varile yükseldiğini duyurdu. Bu seviye, ülkenin son 13 yılda kaydettiği en yüksek üretim miktarı olarak kayıtlara geçti.
Günlük 1,5 milyon varil hedefi yaklaşıyor
Süleyman, elde edilen üretim seviyesinin sahalarda ve petrol terminallerinde görev yapan ekiplerin çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Mevcut üretim miktarıyla Libya’nın günlük 1,5 milyon varillik hedefe oldukça yaklaştığı bildirildi.
Petrol gelirleri ekonomide kritik rol oynuyor
OPEC’in üretim kısıntılarından muaf ülkeler arasında yer alan Libya’da petrol sektörü ekonominin temel gelir kaynağı olmayı sürdürüyor. Ülke bütçe gelirlerinin yaklaşık yüzde 90’ı petrol sektöründen elde ediliyor.
