Orta doğu gerilimi piyasaları sarstı: BIST haftaya kayıpla girdi başladı

Yeni haftaya satıcılı başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,94 düşüşle 9.116,97 puandan başladı. Geçtiğimiz Cuma günü pozitif bir görünüm sergileyen endeks, seansı yüzde 1,11 primle 9.203,37 puandan tamamlamıştı.

SEKTÖREL DAĞILIM: BANKA VE HOLDİNGTE KAYIP

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 1,24, holding endeksi ise yüzde 1,20 değer kaybetti.

Sektör bazında en fazla kazandıran yüzde 0,64 ile orman, kağıt ve basım sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 3,52 düşüşle spor endeksi oldu.

KÜRESEL GERİLİM BORSALARI ETKİLİYOR

Orta Doğu’da artan tansiyon, yatırımcıları temkinli davranmaya zorluyor. ABD’nin İran’a doğrudan askeri müdahalede bulunması, küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken, hafta başında dalgalı bir görünüm öne çıktı.

GÖZLER VERİ GÜNDEMİNDE

Analistler, yurt içinde bugün finansal hizmetler güven endeksi verisinin takip edileceğini belirtirken, yurt dışında ise imalat ve hizmet sektörü PMI verileri izlenecek.

Teknik analizde BIST 100 için 9.100 ve 9.000 seviyeleri destek, 9.200 ile 9.300 puan ise direnç konumunda.