6 Şubat’ta 4 ilde okullar tatil edildi
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin üçüncü yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında dört ilde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Alınan karar doğrultusunda Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 6 Şubat Cuma günü ders yapılmayacak.
Depremlerin yıl dönümünde gerçekleştirilecek törenler, kabir ziyaretleri ve taziye programları nedeniyle oluşması beklenen yoğunluk sebebiyle eğitime bir günlük ara verildi.
YOĞUNLUK VE GÜVENLİK GEREKÇESİ ÖNE ÇIKTI
Valiliklerden yapılan bilgilendirmelerde, anma organizasyonlarına geniş katılım beklenmesi nedeniyle şehir içi trafik akışında ciddi hareketlilik öngörüldüğü belirtildi. Mezarlık ziyaretleri, toplu tören alanları ve anma merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğun günlük yaşamı etkilememesi için eğitim faaliyetlerine geçici ara verildiği ifade edildi.
Ayrıca kamu düzeninin korunması, ulaşımın sağlıklı yürütülmesi ve güvenlik tedbirlerinin etkin şekilde uygulanabilmesi amacıyla ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlandığı kaydedildi.
KAMU PERSONELİNE İDARİ İZİN
Anma programlarına katılacak kamu personelinin mağduriyet yaşamaması için çalışanlar idari izinli sayılacak.
Yetkililer, sağlık, güvenlik, ulaşım ve benzeri zorunlu hizmet alanlarında görev yapan personelin ise asgari kadroyla görev başında olacağını vurguladı. Kurum yöneticilerinin hizmetlerin aksamaması için gerekli planlamayı yapacağı bildirildi.
İLLERDEN AYRI AYRI AÇIKLAMALAR GELDİ
Adıyaman Valiliği, kentte düzenlenecek anma törenleri ve kabristan ziyaretlerinin geniş katılımla gerçekleşeceğini belirterek, eğitim kurumlarında bir günlük ara verildiğini duyurdu.
Gaziantep’te yapılan açıklamada, vatandaşların anma etkinliklerine katılımını kolaylaştırmak amacıyla karar alındığı ifade edildi.
Osmaniye’de ise trafik yoğunluğu ve toplu ziyaretler gerekçe gösterilerek tüm eğitim kademelerinde eğitime ara verildiği açıklandı.
Kahramanmaraş’ta da il genelindeki tüm okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verileceği ve kamu çalışanlarının idari izinli olacağı bildirildi.
ANMA GÜNÜ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenecek törenlerde saygı duruşları, dualar ve çeşitli anma programları gerçekleştirilecek. Yerel yönetimler ve kamu kurumları, tören alanlarında güvenlik, ulaşım ve organizasyon düzenlemelerini tamamladı.
Yetkililer, vatandaşların programlara katılım sırasında trafik kurallarına uymaları ve resmi duyuruları takip etmeleri çağrısında bulundu.
