Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 artışla 9.134,68 puandan kapattı.
Endeks, önceki kapanışa göre 22,49 puan yükseldi. Günlük toplam işlem hacmi ise 83,6 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,21 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,21 geriledi.
Madencilik Zirvede, Kimya Sınıfta Kaldı
Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran sektör yüzde 4,04’lük artışla madencilik oldu. En fazla kaybettiren ise yüzde 1,76’lık düşüşle kimya, petrol ve plastik sektörü olarak öne çıktı.
Fed Kararı Öncesi Bekle-Gör Modu
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde, küresel piyasalarda karışık bir görünüm öne çıkarken, BIST 100 endeksi pozitif ayrıştı. Analistler, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın vereceği mesajlara odaklandığını belirtti.
Fitch Webinarı ve Fed Kararı Takip Edilecek
Yarın yurt içinde Fitch Ratings’in Türkiye konulu webinarı izlenirken, küresel piyasalarda Fed’in faiz kararı öne çıkacak.
