Gözler 5 Mayıs’ta: TCMB Başkanı Karahan TBMM’de konuşacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 5 Mayıs tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirecek. Kritik toplantıda ekonomi yönetiminin güncel yol haritası ve para politikasına ilişkin önemli mesajların verilmesi bekleniyor.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANIYOR

Komisyon, Mehmet Muş başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının ana gündem maddesini, Merkez Bankası’nın son dönemde attığı adımlar, enflasyonla mücadele süreci ve piyasalardaki son görünüm oluşturacak.

Karahan’ın sunumunda küresel ekonomide yaşanan gelişmelerin Türkiye’ye etkileri, büyüme görünümü ve finansal istikrar başlıklarının detaylı şekilde ele alınması bekleniyor.

ENFLASYON VE FAİZ POLİTİKASI MASADA

Toplantıda özellikle politika faizi kararları, dezenflasyon süreci ve fiyat istikrarı hedefi öne çıkacak. Son aylarda piyasaların yakından takip ettiği faiz politikası konusunda Karahan’ın vereceği mesajların ekonomi çevrelerinde dikkatle izleneceği değerlendiriliyor.

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımların da komisyonda kapsamlı biçimde değerlendirilmesi bekleniyor.

Milletvekillerinin de döviz piyasası, kredi koşulları, rezervler ve iç talep görünümüne ilişkin sorular yöneltebileceği belirtiliyor.

KANUNİ YÜKÜMLÜLÜK KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu uyarınca Başkan’ın, Banka faaliyetleri ile para politikası uygulamalarına ilişkin olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu düzenli şekilde bilgilendirmesi gerekiyor.

5 Mayıs’taki toplantı, hem piyasalar hem de ekonomi yönetiminin gelecek adımlarına dair ipuçları açısından kritik önemde görülüyor.