Bakan Yumaklı’dan birlik mesajı: Türkiye hepimizin
Van’da düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapan mesajlar verdi. Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, hem iç politikaya hem de küresel gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
“TÜRKİYE’NİN HER KARIŞ TOPRAĞI ORTAK DEĞERİMİZDİR”
Toplumsal birlik ve ortak değerler üzerine güçlü mesajlar veren Yumaklı, Türkiye’nin tüm coğrafyasının ortak bir miras olduğunu ifade etti. “Ülkemizin doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de bizimdir, hepimizindir” diyen Yumaklı, bu birlik anlayışına karşı çıkanlara karşı kararlı bir duruş sergileneceğini vurguladı.
AK Parti’nin istişareye dayalı siyaset anlayışına dikkat çeken Bakan, partinin en önemli özelliklerinden birinin milletle devlet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi. Kamu yönetiminde görev alan herkesin vatandaşla doğrudan temas halinde olması gerektiğini belirten Yumaklı, bu anlayışın 23 yıllık iktidar sürecinde yerleştiğini söyledi.
“MİLLETLE DEVLET ARASINDAKİ DUVARLARI YIKTIK”
Yumaklı, geçmiş dönemlerde var olan bürokratik engellerin ortadan kaldırıldığını ifade ederek, “Devletle millet arasındaki bariyerleri kaldırdık, vatandaşın yanında olan bir yönetim anlayışını tesis ettik” dedi.
Bazı kesimlerin bu değişimi kabullenmekte zorlandığını savunan Yumaklı, kamuoyunda algı oluşturma çabalarının sürdüğünü, ancak milletin sağduyusunun bu girişimleri boşa çıkardığını dile getirdi.
KÜRESEL GELİŞMELER VE TÜRKİYE’NİN DURUŞU
Konuşmasında uluslararası gelişmelere de değinen Yumaklı, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Türkiye’nin bu konuda net bir tavır sergilediğini belirten Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası platformlarda güçlü bir duruş ortaya konduğunu söyledi.
Küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade eden Yumaklı, liyakatli kadrolarla bu sürecin yönetildiğini vurguladı.
“GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
AK Parti’nin uzun yıllardır sürdürdüğü kalkınma vizyonuna değinen Yumaklı, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirtti. Gelecek nesillerin özgür ve güçlü bir ülkede yaşaması için istiklal ve istikbal kavramlarının korunmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.
Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Bakan Yumaklı, toplumun tüm kesimlerinin eşit haklara sahip olduğunu ve hiçbir ayrım gözetilmeksizin birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
VAN’A YATIRIM ATAĞI
Toplantıda Van’a yönelik yatırımlara da değinen Yumaklı, kentin özellikle hayvancılık alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türkiye’de mera varlığı ve küçükbaş hayvan sayısında ön sıralarda yer alan Van’ın üretim kapasitesinin daha da artırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Kentte bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımlara da değinen Bakan, sulama projeleri başta olmak üzere altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Baraj ve gölet projeleriyle yüz binlerce dekar arazinin sulamaya açıldığını belirten Yumaklı, Çaldıran Çubuklu Barajı’nın da yapım aşamasında olduğunu açıkladı.
AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk de konuşmalarında kente yapılan yatırımlara dikkat çekti. Son yıllarda Van’a yaklaşık 120 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Türkmenoğlu, sağlık, eğitim ve tarım başta olmak üzere birçok alanda önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.
