Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu ile ilgili yeni gelişme! Doktorlardan kritik karar
DEM Parti TBMM Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp krizi sonrası acilen hastaneye kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre, Önder’in durumu ciddiyetini koruyor. 12 saat süren ameliyatın ardından doktorlar, Önder’in 5 gün boyunca uyutulmasına karar verdi.,
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ciddi bir kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbi duran Önder’e acil serviste 10 dakika kalp masajı yapıldı. Saat 23.05’te kalbi bir kez daha durdu.
Önder’in yırtılan aortu yaklaşık 12 saat süren bir operasyonla dikildi. Hastane yetkilileri, ameliyatın başarıyla tamamlandığını ancak Önder’in ölüm riskinin yüksek olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “Son dönemde gördüğüm en ağır vakaydı” dedi.
Ameliyat sonrası Önder’in kalbinin sağ yarısının iyi kasılamadığı ve kalp dolaşım destek cihazı eşliğinde yoğun bakım ünitesine alındığı belirtildi. Kalbin sağ tarafındaki sorunun devam ettiği ve uyutulacağı gün sayısının 3 günden 5 güne çıkarıldığı öğrenildi.
Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Bu zorlu ameliyattan da başarılı şekilde çıkacağına inanıyoruz” dedi. Önder’in sağlık durumu yakından takip ediliyor.
ÖNDER’İN SAĞLIK DURUMU İÇİN SİYASİLER HASTANEYE AKIN ETTİ
Başkan Önder’in sağlık durumunun kritik olduğunun öğrenilmesinin ardından, hastane önünde yoğun bir bekleyiş başladı. Önceki geceden beri çok sayıda kişi, Önder’in sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye akın etti.
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan, grup başkanvekilleri ve DEM Parti milletvekilleri, programlarını iptal ederek acilen hastaneye yöneldi.
Bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İstanbul’a gelerek hastaneyi ziyaret etti. Özel, Önder’in sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.
BARIŞI SAVUNAN KALP İÇİN SEFERBERLİK
Türkiye’nin önde gelen siyasi liderleri, Van Milletvekili Pervin Buldan’ın sağlık durumu için seferber oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buldan’ı iki kez arayarak ameliyat süreci hakkında bilgi aldı ve gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hem Buldan’ı hem de hastaneyi arayarak gelişmeleri yakından takip etti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise hastaneye giderek partililerden bilgi aldı.
Doktorlar, Buldan’ın sağlık durumunda mucizevi gelişmeler yaşandığını ifade ederken, “Barışı savunan bir kalp şimdi içeride” sözleriyle umut verdiler.
Türkiye’deki herkesin kalbi bu süreçte Buldan ile birlikte atıyor.
